Iv-Industrie Arnhem

Multidisciplinair in de industrie

Iv-Industrie is gevestigd in een niet al te opvallend pand in Arnhem. Toch gaat er een wereld aan passie voor mooie techniek schuil achter de glazen deuren.

Iv-Industrie is onderdeel van Iv-Groep, een advies- en ingenieursbureau met meer dan 800 medewerkers wereldwijd. In Nederland behoort het bedrijf tot de top-10 van de ingenieursbureaus. Iv-Industrie zelf richt zich op industriegebonden projecten, voornamelijk in de voedingsmiddelen, pharmaceutische en chemische sector. Het bedrijf bestaat uit 130 medewerkers, die opereren vanuit Arnhem en Haarlem. Naast de ondersteunende staf, bestaat Iv-Industrie uit pure techneuten: engineers, lead engineers en projectmanagers.

Passie voor techniek

Human Resource Manager Joke Walta geeft ons een kijkje achter de schermen van het werken bij Iv-Industrie: "Alles draait bij ons om de passie voor techniek. Vrijwel al onze werknemers zijn dagelijks bezig met de projecten van onze opdrachtgevers. Zij kiezen er vaak voor om bij ons te werken, omdat wij alle disciplines van een industrieel project uitvoeren: de bouw, de klimaatbeheersing, energie, het proces, de piping, E&I, alles gebeurt hier onder één dak. Passend bij de technische wereld, heerst er hier een plezierige 'doe-maar-normaal-cultuur'. Naar buiten toe zijn wij misschien niet het meest opvallende bedrijf; het flitsende van Iv-Industrie zit echter in de manier waarop wij ons werk doen."

De toekomst van werk

Joke Walta ziet het werken in de techniek veranderen. Toch blijken werknemers in veel gevallen tot op latere leeftijd waardevol inzetbaar. Mits ze zichzelf blijven ontwikkelen: "Kennis die mensen in hun carrière hebben opgedaan, blijft waardevol. Daardoor blijven werknemers lang inzetbaar. Wij hebben verschillende mensen die tot ver na hun pensioendatum projecten voor ons blijven doen. Aan de andere kant ontwikkelt de techniek zich razendsnel. Je zult daar als werknemer wel in mee moeten. Waar 'tekenaar' vroeger echt een aparte functie was, gebeurt het tekenen tegenwoordig volledig digitaal en doet een designer het er als onderdeel van zijn vak bij. Een tekenaar die daar vroeger niet in mee is gegaan, zal nu waarschijnlijk niet meer aan het werk kunnen." Toch ziet ze dit bij de huidige oudere werknemers niet als een veel voorkomend probleem: "Mensen die in de huidige tijd tegen hun pensioenleeftijd aan zitten, zijn al gewend om zich te blijven ontwikkelen. Eigenlijk is iedereen bij ons, jong en oud, gemotiveerd om zijn of haar kennis up-to-date te houden."

Inspirerende en prettige werkgever

Het verschil in de generaties is vooral merkbaar in de invulling van het werk. Joke Walta: "De jongere generatie is gewend op een andere manier, met andere middelen, te communiceren. Zij verwachten dat werkgevers dat ook faciliteren. Enerzijds wensen ze meer vrijheid in de tijden en manieren van werken, maar anderzijds vinden ze het bijvoorbeeld ook geen probleem om buiten kantooruren bereikbaar te zijn voor het werk. Wij proberen voor zowel de jongere als de oudere werknemers een inspirerende en prettige werkgever te zijn."

In Primat vindt Joke Walta een flexibele en prettige partner, die de vraag begrijpt en die bovenal in staat is om kandidaten te vinden die passen bij Iv-Industrie. "Primat gaat duidelijk voor de lange termijn relatie; ze gaan niet voor de snelle handel en weten ons als werkgever goed te verkopen bij de kandidaten. Zij begrijpen heel goed dat de markt op dit moment zo in elkaar zit: de kandidaat zit op de bestuurdersstoel!"

Iv-industrie

Iv-industrie

Primat. Als techniek centraal staat.